4 Manieren om affirmaties echt voor je te laten werken

Affirmaties zijn een fantastische manier om jouw trilling in lijn te brengen met je doelen.Waar ken je dat nou van? Misschien een yoga les met aan het einde een meditatie, of je hebt the secret gekeken en weet dat dit een super instrument is naast je visionboard (of je Pinterest;-)). Of en hier wordt het persoonlijk, je bent opgegroeid met een moeder die Louise Hay las en visualisatie casette bandjes (ja zo lang geleden ;-)) voor je kocht zodat ik geen bril zou hoeven dragen. Ik leerde ervan wat werkte en wat niet. Dus hier volgen de algemene tips en de tricks met wat persoonlijke aanvullingen om dit goed te doen.

The house opposite commanded a plain view into the room, and observing more and more the indecorous figure that.

A DELIGHTFUL DISCOVERY

Wat zijn affirmaties precies?Affirmaties zijn positieve uitspraken die je zelf herhaalt terwijl je op een meditatief, of alfa-niveau bent. Kracht Bevestigingen dus. Affirmaties worden altijd gedaan in de tegenwoordige tijd, alsof de actie al heeft plaatsgevonden.

1. Affirmaties stel je in de tegenwoordige tijd.
Je onderbewustzijn denkt niet in termen van verleden, heden of toekomst. Als je zegt, ik wil een succesvolle belegger zijn, dan begrijpt je onderbewustzijn dit als een verklaring van willen. Wat krijg je dan? Je krijgt meer van dat willen of verlangen om een succesvolle belegger te zijn, maar niet de feitelijke vaardigheid zelf.

Wat kun je doen? Je zegt: “Ik ben een succesvolle belegger”. Je onderbewustzijn begrijpt dit als een verklaring van je huidige realiteit. Het werkt dus om deze realiteit waar te maken.

Goed onthouden, vervang ‘Ik wil’ met ‘Ik ben’

Persoonlijke aanvulling; Ik hoor al jaren mensen zeggen:’Ik wil de hoofdprijs winnen’ Het universum erkent dat je het wil en denkt dat dat is wat je wil, dus blijft dit creëren ipv de vervulling. Je energie sluit niet aan.

2. Je moet geloven dat het doel binnen je bereik ligt.
Als je een affirmatie herhaalt, maar tegelijkertijd stiekem denkt dat je het niet kunt volbrengen, dan ondermijn je het proces. Klinkt makkelijk, maar is soms best lastig.

Begin dus met de eerste kleine stappen. Naarmate je deze doelen bereikt, groeit je vertrouwen in jezelf en in de kracht bevestigingen. Hierdoor kun je steeds meer problemen aanpakken.

De beste manier om een ​​affirmatie te implanteren, is door je geest (lees ego of ‘dat stemmetje in je hoofd’) te bevrijden van alle verlangens en intenties. Geef alleen de suggestie aan jezelf zonder passie als iets dat al zo is. Iets dat waar is, is dat duidelijk en onmiskenbaar – het hoeft niet te worden geschreeuwd of verdedigd. Het is eenvoudig. Gebruik herhaling.

En daar is mijn eerste ervaring met affirmaties dus de bandjes waar ik elke dag naar moest luisteren. Het ‘moeten’ was al een slechte start. De visualisaties en affirmaties waren mooi. Maar ik geloofde niet dat ik mijn ogen kon herprogrammeren en de ontwikkeling kon terugdraaien. Had ik ingezet op dat het me zou lukken om mijn lenzen in te krijgen had ik ook geen bril hoeven dragen ;-). Toen ik zachte lenzen kreeg was ik pijnvrij en kon is scherp zien, een kadootje. Toch werd me voortdurend verteld dat ik achteruit zou gaan door de zachte lenzen. De nieuwe affirmatie die bij mij opkwam was mijn ogen blijven sterk en op kracht. En dat is al 30 jaar lang een succes. Haalbaar, iets wat in de toekomst lag was voor mijn onderbewustzijn programmeerbaar.

3. Verwijder veroordeling.
Ben je bewust van je eigen veroordelingen. Deze kunnen de stroom blokkeren. Soms denk je ergens te zijn weggegaan om je leven te verbeteren (denk aan een relatie, baan of huis), maar heb je nog boze gevoelens, schuld beleving, verwijten of veroordeling over anderen die iets hebben, doen of zijn. Waar je eerst denkt dat het inzichten zijn, dat jij het juiste eind hebt en goede conclusies trekt, blijkt het veroordelen giftig te zijn. Je vindt het niet goed en je onderbewustzijn helpt je niet werken naar iets wat jij niet goed vind.

Weer een persoonlijk intermezzo. Mijn moeder wil zolang als ik me kan herinneren afvallen. Dat ging van Weight Watchers, tot gevaarlijke pillen en kruidenmengsels van artsen waarvoor we 3 uur reden elke week. Zo was Louise Hay voor haar een energetisch antwoord. Louise legt in haar boeken uit dat je met affirmaties en vision boards jezelf kan programmeren en het zichzelf gaat manifesteren. Dus er hingen foto’s van mooie bikini lijven met daarop een gezicht van mijn moeder uit een andere foto. Haar affirmatie; “Ik wordt slank en heb een mooi lichaam”. Ik heb nooit resultaat gezien. Ze vond veel mensen ‘te dun’ en noemde dat dan lelijk en hard. Ik geloof diep en oprecht dat als je de uitkomst veroordeelt dan komt het niet naar je toe, ondanks alle woorden, luistert je onderbewustzijn dan naar je waarden.
Je hersenen zijn primitieve dingen die je veilig willen houden en je, waar mogelijk, weg houden van gevaar of potentieel gevaarlijke verandering.
In recent onderzoek is aangetoond dat alle gewichts parameters in je hersenen bepaalt zijn en behouden worden. Mensen die dun zijn blijven dun, ook al eten ze veel. Mensen die dik zijn worden weer dik, ook na een succesvol dieet, omdat de hersenen terug willen naar de veilige situatie die ze kennen en aankunnen. Ik geloof in houden van jezelf en je lijf in elke vorm. Wil je iets doen aan je gewicht, is het een levenslange weg van bewust leven, of her programmeren. En daar gaan we voor, dat jezelf mogelijkheden hebt los van de ongezonde dieet industrie.

4. Affirmaties moeten altijd als een positieve verklaring worden gedaan. 

Uitleg nog nodig? Je hersenen kennen geen niet, een grote streep erdoorheen?

Wat zijn jouw favoriete affirmaties, of heb je affirmaties/mantra’s die je door een moeilijke tijd hebben heen geholpen? Laat het weten in de comments.

Recommended Posts