Gezinsmanifestatie

The secret is een prachtig gegeven waarbij je manifesteert wat je wil. Later genuanceerd met de boodschap dat het niet draait om wat je wil, maar wat je gelooft. En daar zitten bij veel meer mensen blokkades.

Ik heb een gezin met 4 jongens en dat is mijn meest bijzondere manifestatie ooit. Een manifestatie die nu zelf manifesteert. Er komt een punt waarop je als ouders je beseft dat het groter is dan jijzelf. Vooral na 10 jaar oud staan ze losser van jou en kunnen hun eigen dingen manifesteren.

Cockapoo van 9 weken, je kunt al raden waar dit verhaal heen gaat.

Zo kwamen ze beneden met een blikje waar de oudste geld in had gestopt om mee te sparen voor een hond. En alle kids vliegen van tafel om hun spaarpot en portemonnee te pakken en allemaal hebben ze er vanaf dat moment dagelijks of wekelijks geld in gestopt.

Nu krijgen we een hond. Van hun spaargeld 😉 

Uiteraard blijven wij de poortwachters en hebben we altijd gedacht dat er wel weer een keer een hond zou komen, maar hadden we niet verwacht dat ons gezin die tijd zou bepalen. Die losstaande dynamiek haalt je dan uit je comfortzone en duwt je door de groei heen. Nu ga ik morgen een pup ophalen waar 4 kids om staan te trappelen, mijn man zich aan over heeft gegeven, maar ook van heeft gedistantieerd. En ik die de komende drie weken elke nacht wakker kan worden om de pup eruit te laten en weer onwijs vroeg uit bed moet om de ochtendplas te laten doen en die alle poep en plas die per ongeluk misplaatst is toch te verwijderen.

De kids hadden genoeg gespaard om alle spullen voor de hond te kopen. Dus speeltjes en bakken zijn nu geregeld.

Dan overlijdt hun Oma een week nadat de pup er is en vanaf dat moment zien we hoe hard ons gezin de hond nodig had. Hoe ieder kind op zijn eigen manier emoties deelt met de hond, die ze even niet bij ons kwijt kunnen. Hoe ieder kind een andere rol heeft (verzorger, leraar, speelmaatje) en hoeveel wij leren van de nieuwe gezinsdynamiek terwijl we iets hebben dat ons vertederd, aan het lachen maakt en een bestemming geeft in een tijd dat we het allemaal even kwijt zijn.

Mijn man is inmiddels de grootste fan van de hond en alle kids dragen nog steeds hun steentje bij aan de verzorging. In 2020 durf ik te zeggen dat de hond een geschenk was waardoor we altijd iets konden doen buiten met de hond en zoveel prachtige Nederlandse natuur hebben leren kennen.

Recommended Posts