Braindump

Denk dat het Chinese Staatscircus trots zou zijn op hoeveel bordjes we hooghouden. Naast je gewone drukke leven verandert er wekelijks iets in je situatie. Lockdown, avondklok, kledingvoorschriften voor publieke ruimtes en thuis school om er een paar te noemen. Media staat 24/7 aan. Krijg jij je to do lijstje niet meer af, of gemaakt? 

Voelen je hersenen verstopt met alles wat we moeten bijhouden. Dit kan ongelooflijk uitputtend en overweldigend aanvoelen.

Simpele oefening om je cognitieve leidingen op te ruimen. Klaar om je mentale bureau leeg te maken? 20 minuten en gegarandeerd resultaat 😉

Van binnen naar buiten, we gaan schrijven dus pak een pen en papier (vertrouw me het werkt beter dan typen).

Hier is het:

Stap 1: Stel een timer in op 5 minuten en noteer alles wat je moet doen.

Stap 2: Stel de timer opnieuw in en noteer alles waar u zich zorgen over maakt.

Stap 3: Stel de timer opnieuw in en noteer alles waar je enthousiast over bent.

Stap 4: Stel de timer opnieuw in en noteer alles waar je dankbaar voor bent.

Voel je naast wat kramp in je hand ook  cognitieve chaos tot rust komen? En hoe goed voelt de waardering en het enthousiasme voor de dingen die komen gaan?

Laat je me weten hoe het voelt?

Albertus Perkamentus, heeft een Hersenpan om gedachten in af te tappen, als hij vindt dat er teveel in zijn hoofd zitten. Hij kan ze dan op zijn gemak bestuderen. In die vorm is het een stuk eenvoudiger om patronen en onderlinge verbande te ontdekken.

Recommended Posts